2024. május 3. - Tímea, Irma

Állásbörze a Miskolci Egyetemen

A diplomaszerzés előtt állók kereshetnek, találhatnak állást maguknak az ország legnagyobb vidéki állásbörzéjén, amelyet ma tartanak a Miskolci Egyetemen.
2008. április 2. szerda 08:18 - Hírextra
A börze alkalmat nyújt a cégek bemutatkozására, állásajánlataiknak a megismertetésére. A találkozón lehetőség nyílik az egyetemi hallgatók és a fiatal szakemberek, valamint a cégek, vállalatok számára a közvetlen kapcsolatteremtésre, továbbá az információgyűjtésre a diplomások iránti keresletről.

A Miskolci Egyetem Diák Irodája szerint az érdeklődők ugyanakkor ne számítsanak arra, hogy azonnal aláírt munkaszerződéssel távozhatnak. A kiállítóknál leadott önéletrajzok alapján a cégek ugyanis általában később válogatnak. A standoknál folytatott beszélgetés során tett jó benyomás azonban befolyásolhat egy későbbi interjút, így sokat javíthat egy állás megszerzésének esélyén.
Ebben az évben 90 standon csaknem 100 kiállító vesz részt a börzén, ebből 72 állásajánlatokat kínáló, közvetítő cég, szervezet, 6 külföldi ösztöndíjakat, munkalehetőséget kínáló szervezet és 11 további partner.

A legtöbb ajánlat a gépészmérnököknek, közgazdászoknak, villamosmérnököknek és informatikusoknak szól. A részt vevő cégek kifejezetten keresnek minőségbiztosítási mérnököt, műszaki menedzsert, anyagmérnököt, kohómérnököt, gázipari mérnököt, geológust, programozó matematikust, logisztikust, vegyipari gépészt, vegyészmérnököt, vegyészt, építőmérnököt, járműgépészt, közlekedésmérnököt vagy más műszaki, természettudományi, kereskedelmi végzettségűeket.

Mindössze 20 társaság adott meg konkrét adatot a várható bruttó fizetésre, a kezdő fizetés átlagosan 130 és 200 ezer forint között alakul.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását