2024. április 27. - Zita

Sikeres volt a Föld Órája

Sikeres volt a Föld Órája Pécsett: az áramszolgáltató E.ON mérései alapján a város energiafogyasztása 9,4 százalékkal csökkent a világméretű szombati akció hatvan perce alatt - tájékoztatta a Pécs2010 Menedzsment Központ az MTI-t.
2008. április 1. kedd 10:37 - Hírextra

A négy pécsi transzformátorállomás terhelési adatai szerint a csökkenés már az akció első öt percében elérte a 2 százalékot. Az eredménnyel a baranyai megyeszékhely az élmezőnyben végzett, a Föld Órája idei "győztese" az ausztrál főváros, Canberra lett, ahol este 8 és 9 óra között 11,4 százalékkal csökkent a villamosenergia-felhasználás.

A Föld Órájában Pécsett szünetelt a Városháza díszkivilágítása, illetve a Széchenyi tér közvilágítása. A menedzsment központ által kezdeményezett, Pécs önkormányzatával közösen közzétett felhíváshoz a BIOKOM Környezetgazdálkodási Kft., a Pécsi Vízmű Zrt., a Pécsi Városüzemelési és Vagyonkezelő ZrT., a PÉTÁV Kft., az Elcoteq Hungary Ltd., a Pécsi Ipari Park Kft., a Baranya Megyei Múzeumok Igazgatósága, a Magyar Telekom NyRt. is csatlakozott.

A Föld Órája akcióhoz világszerte mintegy 370 város csatlakozott, Magyarországról elsőként Pécs, majd Budapest és Sátoraljaújhely regisztráltatta magát.

A WWF nemzetközi környezetvédő szervezet Föld Órája akciójában idén is több millióan vettek részt világszerte, este 8 és 9 óra között mintegy 30 millióan kapcsolták le a villanyt otthonukban vagy munkahelyükön, amivel az éghajlatváltozás problémájának fontosságára és kezelésére hívták fel a figyelmet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását