2024. április 27. - Zita

Az ocsmány, törékeny, fehér műanyag kertibútorok már cikik

A kerti bútorok is főszereplői a március 30-ig nyitva tartó Gardenexpo kertészeti kiállításnak és vásárnak a Syma Sport- és Rendezvényközpontban.
2008. március 29. szombat 08:20 - Hírextra
Nagy a stílus- és árválaszték. A filléres fehér műanyag kerti székek és asztalok - amelyek hamar törnek, repednek és magukhoz vonják a port - egyre kevésbé divatosak.

A drágább lakások teraszaihoz és kertjeihez vásárolt bútoroknál ma már a belső helyiségek stílusa a mérvadó. Sokszor ugyanis a nappali folytatása a terasz vagy éppen a kert, amely igényességében nem nagyon térhet el a többi bútortól és kelléktől.

A fehérre festett öntöttvas ál-barokk székek és asztalok - bár a neobarokk kedveltebb, mint valaha - érdekes módon már nem divatosak, talán mert ilyen garnitúra sok otthonban van. Ajánlani viszont csak olyat érdemes a kereskedőknek, ami újdonság.

Ilyen például a rattanra kísértetiesen emlékeztető, strapabíró, szögletes, fonott szófa és fotelgarnitúra, amelyet wenge, azaz sötétbarna vagy fekete, sötétszürke színben is kínálnak, olykor pisztáciazöld párnákkal, amelyeket természetesen esős időben zárt helyre visznek. Ezeknek a garnitúráknak az ára egy-egy szobabútoréval vetekszik.

A virágtartók magasak, masszívak, elegánsak, sötétek, fémszínűek, olykor bronzosak, akárcsak a gyertyatartók. A nagy fedett gyertyatartók a szemerkélő esőben is megvilágítják a nyáresti mulatság helyszínét.

A drága kerti bútorok alapjául olykor a földet befedő lécekből összeállított padló szolgál, amely szinte szobát teremt a kert egy részéből, miközben praktikusan egyenes felületet varázsol a kerti bútorok alá.

A toszkán, provanszi vagy mediterrán stílushoz a romantikus, sötétzöld jó minőségű műanyag bútor is megteszi, virágmintás vagy narancsos-vöröses párnákkal, rusztikus cserepekkel, sok virággal, klasszikus grillsütővel, vagy az antikolt, felületkezelt fehér fapad, hasonló székekkel, régi falikúttal (amelyből színpompás virágözön ömlik ki) és a portugál azulejo-kra emlékeztető színes csempékkel, amelyek az asztalt is boríthatják. A párnák lehetnek kilimek vagy csíkos vászonból varrtak, netán hatalmas rózsamintásak.

A napozóágyak és a műanyag székek, asztalok új generációja is feltűnt. A kisebb erkélyekre, teraszokra a formatervezett, üvegszerű műanyagból készült, szinte lebegni látszó szék, fotel és asztalka a divat, épp csak akkora, amin elfér egy laptop és mellé egy hozzá illő, retró vagy minimál stílusú kávés illetve teáskészlet. A virágok közül a strapát - erős napfényt, szelet bíró - egzotikus, ritka növényeket ajánlják a modern erkély- illetve teraszbútorokhoz.

A penthouse - azaz hatalmas, felső tetőteraszos - lakások tulajdonosait szinte elkényeztetik a gyártók és forgalmazók. Ez érthető, hiszen ezeknek a borsos árú otthonoknak a tulajdonosai a legdrágább bútorok vásárlását is megengedhetik maguknak.

A penthouse teraszokat sokszor profi parti helyszínnek rendezik be, amelyről sokszor nem hiányzik a különleges bútorokon kívül a város távoli részeit közel hozó távcső, a minibár, a tévéasztal vagy a hűtő sem.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását