2024. május 2. - Zsigmond

Szocialista polgármester a BKV ellen

A BKV nemcsak utasokat, hanem bevételt is veszít a tervezett járatritkítás miatt - figyelmeztetett a XV. kerület szocialista polgármestere, a párt országgyűlési képviselője. Hajdu László csütörtökön az MTI-nek adott nyilatkozatában barátságtalan lépésnek
2008. március 27. csütörtök 14:02 - Hírextra
Felhívta a figyelmet arra, hogy a helyi önkormányzat évek óta saját forrásaiból üzemeltet egy BKV-buszjáratot. A Palota buszra, ami a három városrészt, Rákospalotát, Pestújhelyet és Újpalotát köti össze, és amelyen BKV-jeggyel utazhatnak a helyiek, évente 30 millió forintot biztosít a kerületi önkormányzat a fővárosi cégnek.

Nem vártuk azt, hogy a kerületnek erre a gesztusára a BKV így válaszol - jegyezte meg a polgármester. Utalt arra, hogy a XV. kerületben nyolc járatot érint a tervezett járatcsökkentés. Van olyan módosítási javaslat, amely teljesen megszüntetne egy járatot, vannak olyanok, amelyek többszöri átszállásra kényszerítenék az utazókat, és vannak, amelyek eddigi átszállási lehetőségeket szüntetnének meg.

Hajdu László szerint azért is meglepő a BKV döntése, mert a járatszámcsökkenés várhatóan utasvesztéssel fog járni. Mint mondta, így is egyre többen ülnek inkább autóba, mert nem akarnak a BKV egyre ritkábban közlekedő járataira várni.

A parlamenti képviselő szerint a fővárosnak tulajdonosként komoly felelőssége van a közösségi közlekedés megfelelő színvonalú biztosításában.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy a BKV állami normatívát kap a "futott kilométerek" után; így ha ezt csökkentik, akkor az állami pénz is csökken. A BKV tehát két helyen is veszít: a normatívacsökkenéssel és a jegybevételen. Lassan ott tartunk, hogy ha a BKV egyetlen járatot sem indít el, akkor is több milliárdos a cég vesztesége - jegyezte meg kritikusan.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását