2024. április 19. - Emma

Angelina Jolie és Brad Pitt adományai

Több mint nyolcmillió dollárt, azaz csaknem másfél milliárd forintot fordított jótékonykodásra Angelina Jolie és Brad Pitt 2006-ban - derül ki a hollywoodi színészházaspár adóbevallásából.
2008. március 25. kedd 17:40 - Hírextra

Az amerikai pénzügyminisztérium adatai szerint Pitt 4,3 millió, Jolie pedig 4,1 millió dollárt fizetett be a Jolie-Pitt Foundation számlájára. A humanitárius célok támogatására létrehozott magánalapítvány kasszájából, írja a People magazin, a legtöbb pénzt - összesen egymillió dollárt - az Orvosok Határok Nélkül nemzetközi segélyszervezet és az AIDS-ellen küzdő Global AIDS Alliance kapta.

A házaspár már évek óta támogatja Nemzetközi Vöröskereszt Namíbiában folytatott munkáját (az afrikai országban született közös gyermekük, Shiloh). A Namibia Red Cross Action 2006-ban csaknem 140 ezer dollárt kapott az alapítványtól.

Százezer dolláros nagyságrendben jutott támogatáshoz egyebek mellett még a Global Green környezetvédő szervezet is, illetve a Daniel Pearlről, a Pakisztánban elrabolt és lefejezett amerikai újságíróról elnevezett alapítvány, amely a kultúrák közti párbeszéd elősegítésén dolgozik. Tízezer dollár feletti összeg jutott két árvaháznak és egy Los Angeles-i művészeti parknak.

2007-ben egyébként Brad Pitt 5 millió dollárt gyűjtött össze a hurrikán sújtotta New Orleans újjáépítését segítő Make It Right Foundation számára, a Not On Our Watch program számláján pedig 9,3 millió gyűlt össze tavaly. A szudáni Dárfúrban folyó öldöklés ellen küzdő szervezetet az Ocean,s 11 című film többi sztárjával közösen hívta életre a 44 éves színész. 32 éves felesége 2001 óta az ENSZ jószolgálati nagyköveteként tevékenykedik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását