2024. április 28. - Valéria

Folytatódik a sértettvédelmi program

Mezőtúr önkormányzata 1,1 millió forintot nyert pályázati úton az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumtól (IRM) bűnmegelőzési célokra, ami lehetővé teszi a korábban megkezdett, az idős emberek körében indított sértettvédelmi program folytatását a telepü
2008. március 19. szerda 09:01 - Hírextra

A pénzből riasztóberendezéseket, mozgásérzékelő lámpákat, segélyhívókat és egyéb biztonságtechnikai eszközöket vásárolunk, és ezeket a 60 éven felüliek lakóházaiban szereljük fel - jelölte meg a felhasználás konkrét célját Szakács László rendőr alezredes, Mezőtúr rendőrkapitánya. A pályázaton elnyert összegből juttatnak üzemanyagra a polgárőröknek is, hogy azok gépjárművekkel gyakrabban felkeressék azokat a nehezen megközelíthető településrészeket is, így azokat is, ahol a magukra maradt idősek élnek.

A rendőrségi vezető jelezte: a sértettvédelmi program része az önkormányzat és rendőrség által közösen kidolgozott bűnmegelőzési és közbiztonsági koncepciónak. Ennek lényege, hogy miután a rendőrség működésére a jövőben sem lesz a mostaninál jóval több anyagi forrás, ezért a bűnözés kezelésére, a prevencióra a megoldást a pályázati lehetőségek kiaknázása, illetve a különböző szervetekkel való együttműködés jelenti. Ilyen szervezetek az önkormányzaton és a polgárőrségen kívül a magánbiztosítási cégek, a oktatási intézmények, vagy a gyermek- és családsegítő szolgálat - jegyezte meg.

A sértettvédelmi program 2007 elején kezdődött a túri városban, és a rendőrök akkor saját pénzükön vásároltak kisebb értékű, egyszerű riasztóeszközöket az idős, egyedülálló emberek fokozottabb védelmére.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását