2024. május 2. - Zsigmond

Ingyenes kiadványok a Kézenfogva Alapítványtól

Ki ne lenne kétségbeesve, amikor kiderül, hogy sérült babája született? Hogyan tovább? Teszik fel a szülők a kérdést. Nekik próbál segítséget nyújtani a Kézenfogva Alapítvány ingyenes kiadványaival.
2008. március 18. kedd 21:22 - Hírextra

A szülők általában az orvostól várják a felvilágosítást, de a szakemberek nem mindig tudnak megfelelő információt adni. "Az egyetemen megtanítják hogyan kell diagnosztizálni, operálni, tudunk gyógyszert felírni, de a fogyatékos gyermekek fejlesztésében többségünknek nincs tapasztalata" - fogalmazott a kiadványok keddi bemutatóján Czeizel Endre.

A Kézenfogva Alapítvány szerint az érintett családokhoz nem jutnak el a megfelelő információk, ezért állította össze az ingyenes köteteket, amelyek gyermekorvosokon, védőnőkön keresztül érhetők el.

A Megszülettél, hogyan tovább? című kötet az első praktikus információkon és tanácsokon kívül lelki támaszt is szeretne nyújtani azoknak szülőknek, akik gyermekük megszületése után szembesültek azzal, hogy a kicsi rendellenességgel, sérüléssel jött a világra. A kötetben szó esik például a különböző rendellenességekről, a szülőket segítő szervezetekről, az általános rehabilitációs és fejlesztő módszerekről és a jogvédelmet ellátó szervezetekről.

A Kezünkben a diagnózissal című könyv a közoktatáson belüli lehetőségekről ad tájékoztatást annak érdekében, hogy a sérült gyermek saját lakókörnyezetében, a képességeinek és a család lehetőségeinek megfelelően a legjobb ellátást kapja a lehető leghamarabb.

Negyedik kiadását élte meg az IME Információ - Megnövekedett Esélyek című információs füzet, amely kimondottan a súlyosan, halmozottan sérülteket nevelő családoknak szól. A Kézenfogva Alapítvány ezen információs kiadványában egészségügyi, szociális alapellátási információk találhatók.

A Jegyzettömb a sérült gyermekek szüleivel először kapcsolatba kerülő orvosokhoz kerül, aki ha bizonytalan a betegség, a fogyatékosság megállapításában, de úgy gondolja jobb, ha szakember látja a gyermeket, letép egy oldalt a jegyzettömbből és átadja a szülőnek. A lap egyik oldalán az adott megyében működő diagnosztizálást végző gyermekkórházak, klinikák, illetve a szakértői tevékenységet, korai fejlesztést végző intézetek, a másik oldalán pedig az országos intézetek adatai szerepelnek.

Az ingyenes kiadványok a Kézenfogva Alapítványtól is kérhetők a kalmar.judit@freemail.hu e-mail címen, vagy telefonon a 217-8115-ös számon.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását