2024. május 5. - Györgyi

Rács mögött marad a kapusdobáló

Vizsgálati fogságban marad az a Real Betis-szurkoló, aki a szombati bajnokin egy palackkal arcon dobta Armando Ribeirót, az Athletic Bilbao labdarúgócsapatának kapusát.
2008. március 17. hétfő 15:39 - Hírextra

Az eset a 65. percben, 2-1-es vendégvezetésnél történt, amikor Carmelo Pena Rodriguez - mint mondta, az állás miatt érzett dühében - egy vizesflaskát hajított a pályára. A hálóőr a szeme körül szenvedett sérüléseket, hat öltéssel varrták össze a bőrt az arcán, és kórházban töltötte az éjszakát.

A 40 éves huligánt maguk a hazai hívek adták át a rendőrségnek - a játékvezető öt perccel később lefújta a találkozót -, a bíróság pedig 3000 eurós óvadékot állapított meg. Mivel Rodriguez ezt nem tudta kifizetni, továbbra is rács mögött marad.

A spanyol sajtóban valóságos gyűlöletkampány indult a dobáló ellen: az állami TVE tévétársaság "állatnak", a sportlapok "vadállatnak" nevezték őt, leközölve a klub után zöld-fehérre festett házának a fényképét is.

Ez nem az első ilyen incidens volt a Manuel Ruiz de Lopera stadionban: tavaly februárban, egy kupameccsen a városi rivális Sevilla edzőjét, az azóta már a Tottenham Hotspurt irányító Juande Ramost találták el egy palackkal. A játékvezető akkor is lefújta a meccset, a hátralévő időt aztán semleges pályán játszották le, a Betis arénáját pedig három találkozóra betiltotta a szövetség.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását