2024. április 19. - Emma

Huszonnégy embert állítottak elő

Huszonnégy embert állítottak elő a rendőrök a fővárosban a március 15-ei rendezvények, illetve az esti zavargások helyszíneiről - derül ki a rendőrség honlapján vasárnap, nem sokkal fél egy előtt közzétett adatokból.
2008. március 16. vasárnap 08:15 - Hírextra
Kilenc embert a szombat esti rendbontások miatt, garázda magatartásuk miatt állítottak elő.

A Magyar Önvédelmi Mozgalom rendezvényén az embereket törvénytelen magatartásra szólították fel a szónokok, majd a csaknem 600 tagú tömeg a Nagykörúton az Üllői út irányába, az állami ünnepségek záró fogadásának helyszíne, a Művészetek Palotája felé indult. Vonulásuk során "rendkívül agresszíven" léptek fel a rendőrökkel szemben, gépkocsikat rongáltak meg, vasrudakkal támadtak a bevetési egységekre, valamint Molotov-koktélokat és petárdákat dobáltak a rendőrökre - tartalmazza a közlemény.

A tömeg többszöri felszólítás ellenére sem hagyta el a területet a megjelölt irányban, ezért feloszlatására a Készenléti Rendőrség és a Budapesti Rendőr-főkapitányság, valamint az irányításuk alá tartozó megyei csapatszolgálati századok "rendőri csapaterőt" alkalmaztak.

A tömeg kisebb csoportokra oszlott. A környező utcákban kukákat borogattak és gyújtottak fel, személygépkocsikat és padokat rongáltak meg. A demonstrálók többször dobtak Molotov-koktélt a rendőrök felé, kigyulladt 7 rendőr ruhája, amelyeket kollégáik oltottak el.

A fővárosban mintegy két óra alatt állt helyre a rend.

A közlemény szerint a tömeg feltartóztatására a törvényesen alkalmazható és rendszerbe állított" könnygázt, bilincset, testi kényszert vetett be a rendőrség. Öt könnygázgránátot használtak fel, ugyanakkor vízágyút nem vetettek be. A rendőrségi helikopter pilótái a légtérből adtak pontos tájékoztatást a tömeg mozgásának irányáról.

Összesen 8 civil és 3 rendőr igényelt orvosi ellátást könnyebb sérülések miatt. A rendőrség technikai felszereltségében keletkezett anyagi kár felmérése folyamatban van.

A nap folyamán a rendőrség országosan 805 rendezvényt biztosított 7500 rendőr közreműködésével.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását