2024. május 5. - Györgyi

Szabad hazudni

Olaszország fellebbviteli bírósága kimondta, hogy a házasságtörő olasz asszonyoknak jogukban áll hazudni titkos kapcsolatukról, hogy megvédjék tisztességüket. A testület azután mondta ki iránymutató ítéletét, hogy meghallgatta egy 48 éves asszony fellebbe
2008. március 10. hétfő 08:01 - Hírextra

A nő letagadta a rendőrségen, hogy mobiltelefonját kölcsönadta szeretőjének.
A bírói testület viszont úgy találta, hogy a nő nem sértett törvényt. Mint indoklásában fogalmazott, az igazság elferdítése igazolható akkor, ha házasságon kívüli kapcsolatot akarnak titokban tartani.

Az ügyben szereplő olasz asszony kölcsönadta telefonját szeretőjének, aki felhívta azon a nő férjét, és inzultálta őt. A helyi bíróság becsmérlő magatartás címén elítélte a szeretőt, s az asszonyt is, mint tettestársat.

A fellebbviteli bíróság azonban úgy találta, hogy a szerető léte olyan körülmény, amely árnyékot vet a személy tisztességére a család és a barátok körében. Ezért engedélyezett hazudni erről, még bírói vizsgálat esetén is. A bírósági ítéletből nem derül ki, hogy a döntés vonatkozik-e azon férfiakra is, akik titokban szeretőt tartanak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását