2024. április 24. - György

Testvériskolák program

Nemzetközi szemináriumot szerveznek Budapesten csütörtöktől szombatig az eTwinning - testvériskolák Európában elnevezésű programban résztvevő öt ország számára - közölte Nagy Gabriella, az Educatio Társadalmi Szolgáltató Kht. munkatársa az MTI-vel.
2008. március 5. szerda 08:29 - Hírextra

Az Európai Bizottság 2005-ben indította útjára az eTwinning - testvériskolák Európában elnevezésű programot, amelyhez azóta több mint 36 ezer iskola csatlakozott Európa-szerte.

A program célja, hogy Európa különböző országaiban található iskolák infokommunikációs technológiai (IKT) eszközöket használva rövid vagy hosszú távú partnerségeket kialakítva közös projekteken dolgozzanak - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A programhoz számos rendezvény, verseny, tanártovábbképzés és workshop kapcsolódik hazai és nemzetközi szinten is. Az Educatio Kht. március 6-a és 8-a között öt ország - a Cseh Köztársaság, Szlovákia, Ausztria, Németország és Magyarország - részvételével szervez szemináriumot. A rendezvényen minden országból 10-10 tanár vesz részt.

A rendezvényen képviselteti magát az Oktatási Hivatal, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet, valamint a brüsszeli székhelyű Európai Iskolahálózat (European Schoolnet), amely az eTwinning program központi koordinációját látja el.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását