2024. április 25. - Márk

A fűzőtől a tangáig

Opatowekben nem intim téma a fehérnemű: a lengyel város Ipartörténeti Múzeumában az alsóruha történetéről nyílt kiállítás.
2008. február 28. csütörtök 08:15 - Hírextra

A tárlat végigkíséri a női intim ruházat fejlődését a térdig érő bugyogótól a szoros fűzőkön át napjaink alig-tangájáig.

"A közelmúltig az alsóneműket gondosan elrejtették viselőik a kíváncsi szemek elől" - mondta Ewa Sieranska, a lódzi Textilmúzeum kurátora - "és ez így is maradt egészen a XX. századig, amikor először csak egy keveset, aztán egyre többet tettek láthatóvá belőle".

A március végéig nyitva tartó bemutató a férfiak alsóruházatából is ad ízelítőt: bokszeralsók, házikabátok, sportalsók láthatók főként a harmincas évekből. De míg ezek szinte alig változtak az évtizedek során, a női fehérnemű evolúciója hatalmas utat járt be.

A kiállítás - noha szórakoztató - komoly: a szervezők szándéka történeti hitelességre törekedtek a csipkés alsók rendszerezésekor.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását