2024. április 26. - Ervin

Öt piacon árulták a hamis kolbászt

Legalább öt fővárosi piacra kerülhetett azokból a hamis kolbászokból, amelyek illegális gyártóin hétfőn ütöttek rajta az ellenőrök Pilisszentivánon - értesült a HavariaPress.
2008. február 26. kedd 11:35 - Hírextra

A Fővárosi és Pest Megyei Élelmiszerbiztonsági Igazgatóság munkatársai megállapították, hogy a mindenfajta engedély nélkül működő kolbászgyártó üzem három legális cég címkéit tette a húskészítményeire, így próbálva legalizálni azokat. Az ellenőrök egy csepeli üzletben talált gyanús kolbász szállítólevele alapján jutottak el a Pest megyei község főutcáján lévő családi házhoz, melynek hátsó helyiségében készültek a kolbászok, ellenőrizetlen alapanyagból és a higiéniai szempontok mellőzésével.

Az eddigi adatok szerint az illegális kolbászból öt fővárosi piacra is kerülhetett, de az ellenőrök a mai napon az ország minden megyéjében vizsgálódnak, esetleges további kolbászszállítmányok után. Az üzemeltető háztulajdonos több millió forint bírságra számíthat, ráadásul rendőrségi eljárás is indulhat ellene, rossz minőségű termék forgalomba hozatalának gyanúja miatt. Azt még vizsgálják, hogy hogyan kerültek az engedély nélküli húsüzemhez a három - komáromi, pécsi és szegedi székhelyű - legális üzem árucímkéi.

Forrás: HavariaPress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását