2024. március 19. - József, Bánk

A Fidesz a nyugdíjasokért aggódik

A Fidesz szerint 2013 és 2020 között 300-500 ezer olyan idős ember lehet, akiknek nem lesz, vagy nagyon kevés lesz a nyugdíjuk - erről Iván László, az ellenzéki párt szakpolitikusa beszélt szombati budapesti sajtótájékoztatóján.
2008. február 23. szombat 16:47 - Hírextra
A politikus szerint ez a veszély az 1945 és 1959 között születetteket fenyegeti, a kormánynak azonban nincs erre kritikus helyzetre megoldási javaslata.

Mint mondta, a nyugdíjasok között eddig is nagy volt a szegénység, a konvergenciaprogramban foglalt megszorításoknak az egyik legnagyobb vesztese a nyugdíjas társadalom volt.

Iván László arról is beszélt, hogy a 2008. január 1-jétől nyugdíjba vonulóknak az új nyugdíjszámítási módszer 14-15 százalékos veszteséget jelent, és emellett a kormány a nyugdíj mellett végzett munkát is megadóztatja.

Hozzátette: a vizitdíj és a kórházi napidíj is nagyobb terhet jelent a nyugdíjasok számára, hiszen a krónikus betegségekben szenvedő időseknek többször kell kivizsgálásra menni, vagyis többször kell kifizetni a 300 forintot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását