2024. április 25. - Márk

Evezős ob

Szombaton 10 órától rendezi meg hagyományos, idénynyitó ergométeres országos bajnokságát a Magyar Evezős Szövetség, a viadal helyszíne ezúttal a szolnoki városi sportcsarnok lesz.
2008. február 22. péntek 10:14 - Hírextra
A normálsúlyú férfiak mezőnyéből hiányozni fog a kétpárban kétszeres világbajnok Pető Tibor, aki ugyan hazai szinten még folytatja a versenyzést, de bejelentette: a nemzetközi viadalokon a jövőben már nem indul és edzősködésbe kezd Gödön. Társa, Haller Ákos ugyanakkor ott lesz az ob-n és egyértelmű favoritja a számnak. A könnyűsúlyúaknál az olimpiai kvótát szerzett, világ- és Európa-bajnok kétpár tagjainak, Varga Tamásnak és Hirling Zsoltnak az U23-as vb-n ezüstérmes Galambos Péter és Varga Tamás Csaba lehet a legnagyobb riválisa.

A nőknél Szabó Katalin (normálsúly), illetve az egy hónappal ezelőtti amszterdami ergométeres viadalt világcsúccsal megnyert Alliquander Anna (könnyűsúly) számít a legnagyobb esélyesnek.
Az ergométeres ob-n - amelyen 2000 m-t húznak le a speciális gépeken a versenyzők - a szövetség tájékoztatása szerint mintegy 400 sportoló indul. A felnőtt döntőket 10:45 órától 12:30 óráig bonyolítják le.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását