2024. április 29. - Péter

Emberekkel kereskedtek

Egy nagyszalontai lányt tartott fogva és igyekezett prostitúcióra kényszeríteni két férfi, akiket jogerősen másfél, illetve két év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla kedden.
2008. február 19. kedd 16:24 - Hírextra
Az ítélet szerint a békéscsabai P. István 2006. július 31-én ismerőseivel a romániai Nagyszalontára utazott, ahol találkozott a későbbi sértettel, egy fiatal nővel, akinek szüleivel megegyezett, hogy 50 ezer forintért "munkavégzés céljából" átadják neki lányukat. Augusztus 4-én a férfi "megvásárolta" a lányt, áthozta a határon, és a Békéscsaba melletti tanyájában tartotta két napig, majd gépkocsival Győrbe vitte, ahol átadta bűntársának, Sz. Miklósnak, hogy a lány prostitúciós tevékenységet folytasson, amelynek bevételéből mindketten részesülni kívántak.

Sz. Miklós Ausztriába vitte a lányt, ahol - jövőbeni ellenszolgáltatás fejében - átadta egy osztrák állampolgárnak, hogy a férfi bárjában dolgozzon. A lánynak elsősorban pornográf jellegű fotózásokon kellett volna részt vennie.

Mivel erre a lány nem volt hajlandó, a férfi visszahozta Magyarországra, és egy győrújbaráti panzióban helyezte el. A lányt fenyegetéssel megpróbálták prostítucióra kényszeríteni, hirdetéseket adtak fel, találkozókat szerveztek, de végül egyetlen esetben sem került sor ilyen szolgáltatásra, mivel egy augusztus 6-án kiadott körözés alapján a rendőrség a lányt megtalálta, majd pár nappal később a vádlottakat letartóztatta.

A bíróság munkavégzés, fajtalanság és közösülés céljából elkövetett emberkereskedelem bűntettében és kerítés bűntettében mondta ki bűnösnek Sz. Miklóst és jogerősen két évre elítélte, P. István másfél év börtönt kapott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását