2024. április 28. - Valéria

Felmondta ügyvédje megbízását a vádlott

Bizalma megrendülésére hivatkozva felmondta védője megbízását a 2003-as aszódi pénzszállítórablás elsőrendű vádlottja a Pest Megyei Bíróság szerdai tárgyalásán.
2008. február 6. szerda 15:36 - Hírextra

Ezt megelőzően Kiss Károly ügyvédje indítványozta, hogy egy következő tárgyalási napon együtt tarthassák meg a vádlottak védői a perbeszédeket, ugyanis szerdán a másod-, a negyed- és az ötödrendű vádlottak vezető ügyvédei nem voltak jelen.

A többi védő ezzel egyetértve azt mondta: az ügy megköveteli, hogy sorban tartsák meg védőbeszédeiket.

A bíróság az indítványt elutasította. Ez ellen Kiss Károly tiltakozott, mert - mint mondta - szüksége lenne még iratok áttanulmányozására.

A bíróság szünetet rendelt el, hogy Kiss Károly és ügyvédje beszélhessen egymással. Ezután az elsőrendű vádlott visszavonta védője megbízását, így számára új ügyvédet rendelnek ki.
A harmad- és a tizenegyedrendű vádlott ügyvédje megtartotta védőbeszédjét.

A harmadrendű vádlott a vádirat szerint figyelőként segédkezett a fegyveres rablásban. Ügyvédje elmondta: védence nem követte el a bűnsegédi magatartást, ugyanis a vallomásokból kiderül, hogy nem tudott a rablásról, annak részleteiről, valamint a rabolt pénzből nem kapott.

A védő közölte, hogy védencét az elsőrendű vádlott a bűncselekmény elkövetés napján csupán autócserére kérte, ezért találkoztak, nem megfigyelőként volt jelen az adott helyszínen.
Az ügyvéd védence felmentését kérte.

A tizenegyedrendű vádlott védője arról beszélt: védence beismerte, hogy részt vett a rablásban. Nála azonban nem volt lőfegyver, ezt - mint mondta - tanúvallomások bizonyítják.

Az ügyvéd kérte a bíróságot, hogy enyhítő körülményként értékelje védence személyiségét, betegségét, beismerő vallomását és a bűncselekmény elkövetésének őszinte megbánását.
A tárgyalást február 18-án folytatják.

Az eljárás adatai szerint 2003 május 12-én három sötét ruhás, álarcos fegyveres támadta meg az aszódi OTP fiók előtt várakozó pénzszállító autót, és 481 millió forintot zsákmányoltak. Személyi sérülés nem történt. Az ügynek 11 vádlottja van.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását