2024. május 12. - Pongrác

Tadicnak gratulált Gyurcsány

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök levélben gratulált Boris Tadicnak a Szerb Köztársaság elnöki tisztségében történt újraválasztásához - közölte a kormányszóvivői iroda kedden az MTI-vel.
2008. február 5. kedd 16:52 - Hírextra
"A szerb választópolgárok döntésükkel országuk európai integrációja iránti elkötelezettségükről tettek tanúbizonyságot" - idézte a miniszterelnököt a szóvivői iroda kommünikéje.

Gyurcsány Ferenc a szerb államfőhöz intézett levelében emlékeztetett arra, hogy Boris Tadic választási győzelmét elősegítették a vajdasági magyarok is, akik szavazataikkal kiálltak a demokratikus értékek és az Európához csatlakozni kívánó Szerbia mellett.

"Magyarország kész erejéhez képest minden támogatást megadni szomszédjának, hogy elősegítse európai integrációját" - tartalmazza a közlemény.

A vasárnapi szerbiai elnökválasztáson Boris Tadic eddigi elnök a voksok mintegy 51 százalékát szerezte meg, ellenfelének, Tomislav Nikolicnak mintegy 48 százalék jutott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását