2024. május 21. - Konstantin

Az SZDSZ-ben is lesz kötelező szavazás!

A fővárosi szabad demokrata frakcióban is lesznek kötelező szavazások, de nem minden esetben várják el a képviselőktől, hogy "szavazógépként üzemeljenek" - mondta John Emese frakcióvezető az MTI-nek pénteken.
2008. február 1. péntek 14:39 - Hírextra
"Elképzelhető, hogy Burány Sándor elnök úr kevesebb információval rendelkezik a közgyűlés munkájáról, mint a képviselők, de ha megnézi az elmúlt másfél év statisztikáit, láthatja, hogy az MSZP és az SZDSZ fővárosi képviselői nagyjából azonos arányban szavaztak ki frakcióikból" - mondta az SZDSZ fővárosi frakcióvezetője arra reagálva, hogy az MSZP budapesti elnöke szerint Demszky Gábor főpolgármester és John Emese nem képesek biztosítani a liberálisok egységét.

"Mindenki a saját háza táján söprögessen" - mondta a szabad demokrata várospolitikus.
Hozzátette: a koalíció egyfős többsége ellenére csak néhány esetben fordult elő, hogy egy adott előterjesztést nem tudtak elfogadni vagy elvetni, fontosabb döntést pedig nem hiúsított meg kiszavazás. A költségvetés vagy a forrásmegosztás megszavazásakor kötelező lesz az együttszavazás - mondta a frakcióvezető.

"A problémát ismerjük, de annak megoldása nem a főpolgármester feladata" - tette hozzá. A liberális frakcióvezető szerint a szocialisták által alkalmazott pénzbüntetés nem megfelelő szankció; ők inkább a bizottsági pozíciókból való visszahívással büntetnék a frakciófegyelmet megszegőket. John Emese úgy fogalmazott: "a látszatszankciókban nem hiszek".

Burány Sándor a Népszava pénteki számában megjelent interjújában azt mondta: a fővárosi közgyűlésben a szocialisták dolgát is megnehezíti, hogy Demszky Gábor főpolgármester, illetve az SZDSZ-frakció vezetője nem képesek biztosítani a liberálisok egységét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását