2024. május 5. - Györgyi

20 millió forintos kártérítés

Lezártnak tekinti David Merlini az RTL Klub ellen általa indított személyiségi jogi pert, melyben 20 millió forint nem vagyoni kár megtérítésére és nyilvános bocsánatkérésre kötelezték a csatornát.
2008. január 29. kedd 16:39 - Hírextra

A szabadulóművész kedden tartott budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: az RTL számlájáról inkasszóval leemeltette a jogerősen megítélt kártérítés összegét, de a csatorna a megadott határidőn belül nem kért nyilvánosan bocsánatot tőle. Emiatt nem fog újabb lépéseket tenni, az RTL-nek "szíve joga" így cselekedni.

Hozzátette: tervei szerint utoljára tart Magyarországon sajtótájékoztatót, mert az Egyesült Államokba költözik. Felszerelését már átszállították Hollywoodba és tárgyalásokat folytat egy Las Vegas-i szórakozóhellyel is.

"Nincsen abban realitás, hogy ismét bármilyen nagyszabású produkciót kíséreljek meg elkészíteni Budapesten, éppen azért, mert nem tudnék vele annyi pénzt keresni, mint külföldön, másrészt ugyanannyiba kerül egy ilyet létrehozni itthon, Budapesten, mint külföldön" - mondta.

Az MTI kérdésére válaszolva közölte: emiatt a per miatt költözött el az Egyesült Államokba, de annyira jól érzi magát ott, hogy nincs kedve visszaköltözni.

David Merlini 2005-ben kötött szerződést az RTL Klubbal, hogy az országos kereskedelmi csatorna közvetítse legújabb produkcióját, melyben egy rakétából szabadul ki, mielőtt azt kilövik. A csatorna 10 nappal a produkció előtt felbontotta a szerződést arra hivatkozva, hogy Merlini nem rendelkezik a fellövéshez szükséges engedélyekkel és a rakéta minősége sem olyan, amilyenről az illuzionista korábban beszélt.

A szabadulóművész elmondta, az RTL Klub azután bontott szerződést vele, hogy nem tudtak megegyezni egy újabb szerződés tárgyában. A kontraktus lényege az lett volna, hogy David Merlini élete végéig köteles minden egyes produkciója után a nyereség 70 százalékát egy, az RTL Klub tulajdonosi körébe tartozó személy vállalkozásának számlájára átutalni.

A David Merlini az RTL vádjai miatt indított személyiségi jogi pert a csatorna ellen, melyet jogerősen megnyert. A 20 millió forint nem vagyoni kártérítés és nyilvános bocsánatkérés mellett vagyoni kártérítést is követelt, de ennek mértékéről nem kívánt nyilatkozni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását