2024. május 2. - Zsigmond

Veretlen a magyar csapat

Két győzelemmel és egy döntetlennel a második helyen végzett a magyar női vízilabda-válogatott a barcelonai, négyrésztvevős nemzetközi tornán.
2008. január 27. vasárnap 15:13 - Hírextra
februári olimpiai selejtezőre készülő nemzeti válogatott elébb a már biztos pekingi induló hollandokat győzte le 13-9-re, majd a házigazda spanyolokat verte 10-8-ra, végül a zárónapon, a katalán főváros díjáért kiírt torna rangadóján az Európa-bajnok oroszokkal játszott 9-9-et.

Mivel Oroszország legjobbjai is kétszer nyertek (11-9 a spanyolok, s 18-9 a hollandok ellen), a gólkülönbség döntött a torna első helyéről - az oroszok javára.

A viadal legjobb játékosa címet Valkay Ágnes érdemelte ki, aki az oroszok kapuját egymaga négy alkalommal vette be a vasárnapi összecsapáson.

A magyar szakvezetés helyszíni beszámolója szerint a Godova Gábor vezette együttes a tornán végig remekül teljesített, egyedül a befejező mérkőzésen akadt a korábbiaknál több hiba, de összességében az oroszok ellen is jól játszott a gárda.

Az olimpiai kvalifikáció sikerét szolgáló felkészülés részeként a spanyolországi kirándulás után, a jövő hét végén Görögországban, a hagyományos Thetisz Kupán indul a magyar válogatott, a házigazdák, továbbá az ausztrál, a holland és az orosz csapat társaságában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását