2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Károly a korrekorder

Megdöntötte a brit trónörökösi korrekordot Károly walesi herceg, aki idén tölti be 60. életévét. A rekord vasárnap dőlt meg: Károly ezen a napon 59 éves és 74 napos volt, vagyis túllépte ükapja, VII. Eduárd eddigi trónra lépési korrekordját.
2008. január 27. vasárnap 18:53 - Hírextra
Eduárdnak, Viktória királynő legidősebb fiának már csak kilenc év jutott a trónon, amelyen 1901-ben, életének 82. évében elhunyt édesanyja 64 évet töltött.

Károly herceg édesanyja, az 1952 óta uralkodó II. Erzsébet királynő az idén tölti be 82. életévét, ám kiváló egészségnek örvend, és épp a múlt hónapban lett az angol-brit monarchia történetének legidősebb koronás fője.

Nyugdíjba vonulásáról azonban szó sincs. Életbiztosítási szakértők Erzsébetnek már a 70. születésnapján is legalább húsz további, egészségben leélt évet valószínűsítettek. Édesanyja, Erzsébet anyakirálynő, az ország néhai "Queen Mum"-ja - a királyi ház egykor messze legnépszerűbb tagja - 101 éves korában hunyt el.

II. Erzsébet a negyvenedik az angol trónon azóta, hogy azt Hódító Vilmos 1066-ban megszerezte, de csak az ötödik olyan, aki több mint fél évszázadot töltött ezen a trónon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását