2024. május 4. - Mónika, Flórián

Homok és Bamako

Alaposan megnehezítette a Budapest-Bamako rali résztvevőinek útját a Mauritániában tomboló sivatagi vihar: kedd reggelre teljesen betemette a homok az óceán partján éjszakázó versenyzők sátrát. A 40 versenykategóriában induló részvevők közül kedd reggel c
2008. január 23. szerda 12:14 - Hírextra
A 74-es rajtszámú csapatot a homok és a dagály is utolérte, azt hitték, elmossa autójukat a tenger, de szerencsére sikerült őket időben kihúzni a homokból. A Hummerrel induló versenyzők és a 21-es rajtszámú Szahara Express szintén a dűnék fogságába került, akárcsak a motorosok.

"Tegnap 140 kilométert bolyongtunk a nemzeti park süppedős homokjában, de olyan erősen fújt a szél, hogy hárman is felborultunk. Egész napos küzdelem után végül visszafordultunk a betonra és egy másik irányból próbáltuk megközelíteni a tábort, de végül a dagály gyorsabb volt. A szabad ég alatt éjszakáztunk hálózsákok és sátor nélkül. A motorosok összetartanak, mindenki egészséges és jól van" - foglalta össze a motorosok történetét Mező János a Motor Revü RMC Rally Trió vezetője.
A versenyben továbbra is a címvédő szlovák Ulrich házaspár vezet, előnyük jelenleg 10 pont a második helyen álló 36-os rajtszámú Pappas Team előtt.

A mezőny Nouakchottból indult el szerda reggel, a cél Tidjikja. A versenyzők áthaladnak Alegen is, ahol tavaly karácsonykor meggyilkolták a francia turistákat. A Bamako-rali résztvevőinek biztonságát fontosnak tartják a mauritániai hatóságok, és gondoskodnak védelmükről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását