2024. április 19. - Emma

Étvágycsillapító proteinek

A proteinekben gazdag diéták csökkentik az éhségérzetet a leghatékonyabban - mutatták ki amerikai kutatók. A kutatók arra az eredményre jutottak, hogy a proteinek gátolják legjobban az éhséghormont, a gyomor által termelt ghrelint, míg a szénhidrátok és z
2008. január 23. szerda 07:45 - Hírextra

"A ghrelin mérséklődése az egyik oka annak, hogy amikor az ember leül és nekifog az evésnek, az éhségérzete csökkenni kezd. Érdekes volt kimutatni, hogy a zsírok milyen kevéssé mérséklik a ghrelint. Azért is igazán jó hír, hogy a proteinek a legjobb ghrelingátlók, mert szinte valamennyi népszerű diéta lényeges részét képezik" - mondta David Cummings, a Seattle-ben lévő Washington Egyetem munkatársa, aki részt vett a kutatásban.

A szakemberek azt is kiderítették, hogy a szénhidrátok eleinte erősen gátolják a ghrelint, ám később a ghrelin "visszavág", és még magasabb szintet ér el. Alapvetően a szénhidrátok még éhesebbé teszik az embereket, mint evés előtt voltak - figyelmeztetnek a kutatók.

Egyszóval az éjszakai fagylaltozás is egyértelműen kizárva - jegyezte meg David Cummings.
A kutatásról írt beszámoló a Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism szakfolyóiratban jelenik meg.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását