2024. április 26. - Ervin

Erősödnek az áradások

Az ENSZ megbízásából készített belga tanulmány szerint világszerte jelentősen erősödnek az áradások. Az elmúlt esztendőben 200 millió ember lett természeti katasztrófák áldozata, közülük 164 milliót az árvizek sújtottak.
2008. január 22. kedd 10:12 - Hírextra

A katasztrófák számát tekintve - összesen 399 volt - "normális" évnek mondható a tavalyi esztendő, ugyanis 2000 és 2006 között évente átlagosan 394 természeti katasztrófa sújtotta a földet. A 2007-ben bekövetkezett 206 áradás azonban messze meghaladta az elmúlt évek 172 árvízátlagát.
A természeti katasztrófák listáján a második helyet viharok és tornádók foglalták el. A tanulmány szerint tavaly 103 sújtott le belőlük, míg az ezredforduló óta 107 körül van az éves átlag.

"Ezek a számok alátámasztják a tudománynak a klímaváltozással kapcsolatos előrejelzéseit" - mutatott rá Debrarati Guha-Sapir asszony, a tanulmányt készítő csoport vezetője. Ugyanakkor figyelmeztetett arra, hogy elszaporodnak az áradások következtében fellépő betegségek, mint a dengue-láz és a malária. Nagyon is lehetséges - állítja a jelentés -, hogy Európában ismét felüti fejét a malária.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását