2024. május 18. - Erik, Alexandra

Hajnóczy Csaba a Hajón

Az 50 éves Hajnóczy Csaba (ex-Kontroll) szerzeményeit szerdán este a Budbudas bigband mutatja be az idén ötéves A38 Hajón. Csütörtökön két brit punkegyüttes, a UK Subs és a The Vibrators, valamint a Nagy A Punk hazai formáció mutatkozik be.
2008. január 21. hétfő 12:27 - Hírextra
Különleges programot ígér szerda estére a Budbudas bigband, amely Hajnóczy Csaba, a Kontroll Csoport alapítójának és a Kampec Dolores vezetőjének dalait adja elő. A Budbudas komolyzenén nevelkedett tagjai olykor nagyzenekarrá bővülve máshoz nem hasonlítható zenei szerkezeteket mutatnak be az elektronikus tánczene, a kortárs kísérleti zene és a dzsessz felhasználásával, a klezmer és a hip-hop beépítésével.

A klasszikus gitározást és muzikológiát tanult Hajnóczy a magyar underground-avantgárd zene egyik legfontosabb képviselője. Több hazai formációval lépett fel.

Ezen az estén mutatja be új albumát az osztrák nujazz-producer, Klaus Waldeck és együttese, a Waldeck, amely a bécsi nujazz-színtér egyik eredeti formációja. Klaus Waldeck a Magyarországon jól ismert bécsi downtempo-iskola elismert egyénisége. A 2007 végén megjelent új lemezükre, a Ballroom Stories-ra a húszas-harmincas évek zenéje nyomta rá a bélyegét.

A brit punk első hullámával indult UK Subs és az utóbbi időben elválaszthatatlan turnétársa, a Vibrators mutatja be a punkot kemény rockkal ötvöző programját csütörtökön.

A UK Subs (eredeti nevén a Subversives) 1976-ban indult. A klasszikus punktól eltérően zenélni is tudó tagjai is voltak, mindenekelőtt az eredetileg fodrász Charlie Harper, az elismert rhythm and blues énekes. Az együttes a klasszikus rock and rollt ötvözte a kocsmapunk hangzással. Első két lemeze a punk alapműve volt. A 80-as években a zenekar a punk és a metál hangzását egyesítette. A UK Substól sokat tanult a Guns N, Roses, az együttes gyakran volt Iggy Pop és a Bad Brains előzenekara.

A UK Subs már koncertezett együtt Magyarországon a Vibratorsszal. Ez az együttes is elsőhullámos punkzenekar, máig az egyik legjobb, több mint 30 éve létezik. A punk rockosabb vonalát követi, egyik legnagyobb slágere, az idők során punkhimnusszá vált Troops of Tomorrow. A Vibrators nagy korszaka a hetvenes-nyolcvanas évek fordulója volt, amikor nagy- és kislemezeivel sorra ostromolta a slágerlistákat. A trió frontembere Ian "Knox" Carnochan énekes és gitáros.

Klasszikus punkot játszik a hazai Nagy A Punk is, amely tíz éve a magyar punkszíntér meghatározó formációja. A zenekarban Horváth Zsolt énekel, Szőcs Miklós gitározik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását