2024. április 26. - Ervin

18 ezer káresemény

Tavaly több mint 18 ezer káreseményt jelentettek az állam által fizetett általános gyermek- és ifjúsági baleset-biztosítás keretében, a Generali-Providencia Biztosító pedig hozzávetőlegesen több mint 81 millió forintot fizetett ki - közölte Daróczi Dávid
2008. január 20. vasárnap 20:00 - Hírextra
Hozzátette: végleges adatok egyelőre nincsenek arról, hogy ténylegesen mekkora lesz ez az összeg, mert még tart az adatok összesítése.

Daróczi Dávid emlékeztetett arra, a kormány 2003-ban döntött az általános gyermek és ifjúsági baleset-biztosítás bevezetéséről, amellyel 2007-ben több mint 1,7 millió 3 és 18 év közötti gyermeknek nyújtott balesetbiztosítást.

Hangsúlyozta: a kormány célja az intézkedéssel az volt, hogy a balesetek miatt kiszolgáltatottabb gyerekek családjainak nyújtson segítséget kiszámíthatatlan, előre nem látható helyzetekben is.
A biztosításnak a súlyosabb baleseteknél van igazán jelentősége, a családnak kifizetett összeg a pluszkiadások fedezéséhez járulhat hozzá, kisebb eseteknél is felmerülhet azonban olyan költség, amit részben vagy egészben fedezhet a térítési díj - mondta.

A kormányszóvivő emlékeztetett arra, hogy a kormány közbeszerzési eljárás keretében választotta ki a társaságot, amely ellátja ezt a feladatot. 2003-tól 2006 végéig egy, a Generali-Providencia Biztosító által vezetett öt tagú konzorcium adta a legkedvezőbb biztosítási ajánlatot, a 2006-ban kiírt újabb közbeszerzési pályázaton ugyanez a biztosító nyert, így 2009. december 31-ig nyújthatja a szolgáltatást.

Tavaly - ismertette - az állam összesen 92 millió forintot fizetett ki erre a célra, ez gyermekekre lebontva 53 forintot jelent. A 2006-ban kiírt közbeszerzési pályázaton azonban jelentős árverseny alakult ki, így 2007-ben jelentősen csökkent a kifizetett díj mértéke: a 2004 és 2006 közötti időszakban ugyanis ennek a négyszeresét fizette az állam gyermekenként.

A kormányszóvivő közölte, a legtöbbet, 300 ezer forintot, száz százalékos rokkantság esetén fizet a biztosító, halálos baleset esetén pedig 200 ezer forintot kap a család, ami enyhítheti a baleset miatt rájuk háruló anyagi terheket. A balesetek mellett a biztosítás kiterjed például a kullancscsípés következtében kialakult agyvelőgyulladásra és a gyermekbénulásra is - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását