2024. április 28. - Valéria

Schirilla sikeres úszása

Ifj. Schirilla György szombaton Kalocsánál folytatta Duna-átúszó sorozatát, idei második kísérlete is sikeresen zárult.
2008. január 19. szombat 16:23 - Hírextra

A kiváló sportember 14 órakor kezdte meg úszását a mindössze egyfokos Dunában - 5-6 ezer néző előtt -, amelynek külön érdekessége volt, hogy a közönség egy része az őt kísérő kompról kísérhette figyelemmel a próbát.

"Remekül sikerült a mai úszás, a nézők szenzációsak voltak, én pedig olyannyira élveztem a bemutatót, hogy miután átértem a túlpartra, kimentem a közönséghez, majd még két percre visszamentem a Dunába" - nyilatkozta az MTI-nek Schirilla.

Schirilla elsődleges célja továbbra is a hagyományőrzés - édesapja ugyanis 1957-től 37 éven keresztül rendszeresen átszelte télen a Dunát -, de fontos számára az egészséges életmód népszerűsítése, illetve a közönség szórakoztatása is.

Az idei sorozat első úszására két hete Vácon került sor, a legutóbbi hétvégén azonban Schirilla nem úszhatott a Dunában, mert Moszkvában, a helyi rozmár klub meghívásának tett eleget és az egyesület tagjaival "lubickolt" az orosz fővárostól néhány km-re fekvő tóban.
A rendszeresen nagy érdeklődésre számot tartó "turné" jövő szombaton Gödön zárul.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását