2024. április 27. - Zita

Nem lesz tüntetés a Kossuth téren

Elmarad a szombatra tervezett szimpátiatüntetés Gyurcsány Ferenc mellett. A demonstrációt korábban a kapcsolat.hu internetes portál három tagja kezdeményezte, később azonban mégis lemondták arra hivatkozva, hogy a nagy érdeklődés miatt egy ilyen rendezvén
2008. január 19. szombat 17:51 - Hírextra
Nem lesz szombaton tüntetés a Kossuth téren - mondta el a Független Hírügynökségnek Csillag Melinda, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Korábban a kapcsolat.hu internetes portálon kezdeményeztek erre az időpontra demonstrációt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök mellett. A weboldalt a Táncsics Mihály Alapítvány működteti, melynek kuratóriumi elnöke Baja Ferenc, az MSZP Szocialista Platformjának vezetője.

A szervezők közleménye szerint a demonstrációnak nincs köze sem az MSZP-hez, sem pedig a Táncsics Alapítványhoz. Közleményük szerint civil kezdeményezésről van szó, csak a baloldali portálon is hirdették. A médiavisszhangnak köszönhetően azonban annyian érdeklődtek, hogy a szervezők lemondták. Megfogalmazásuk szerint "egy ilyen méretű demonstráció biztonságos megszervezése, technikai kivitelezése pedig meghaladja lehetőségeinket, a szimpátiatüntetés túlnőtt rajtunk."

A szervezők leszögezték, hogy a tüntetést meg fogják tartani, csak egy későbbi időpontban.

Sajtóhírek szerint egyébként maga a kormányfő és a szocialista párt sem támogatta a tüntetést, mert attól tartottak, hogy provokátorok dúlnák szét a rendezvényt.


Forrás: hirado.hu/ FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását