2024. március 28. - Gedeon, Johanna

FTC: több mint ezer tüntető a Pénzügyminisztériumnál

Több mint ezer ferencvárosi szurkoló gyűlt össze szombat délután a Pénzügyminisztérium budapesti székháza előtt.
2008. január 19. szombat 15:44 - Hírextra

A drukkerek azért tüntettek, mert szerdán a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) érvényesnek, de eredménytelennek nyilvánította azt a pályázatot, amelyet Kevin McCabe angol üzletember magyarországi cége, az Esplanade Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft. tett az FTC Üllői úti, hat plusz két hektáros ingatlanegyüttesének tulajdonjogára.

Az eseményen - amelyen a szurkolók egy hivatalos petíciót nyújtottak át Pikler Ferencnek, a tárca sajtófőnökének - felszólalt Hélisz József, a Ferencvárosi Baráti Kör elnöke, Magyar Balázs, a Ferencváros Szurkolók Szövetségének (FSzSz) elnöke, Boros Bánk Levente, az FSzSz alelnöke, valamint Gyarmati Dezső, a klub olimpiai bajnok vízilabdázója.

"Veres János pénzügyminiszter jelenleg nincs Magyarországon, de amint hazaérkezik, átadom neki a petíciót, és néhány napon belül megszületik rá a válasz" - mondta az MTI-nek Pikler.

Száraz Gábor, az MNV kommunikációs irodavezetője az MTI-nek korábban azt mondta: a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács a pályázat vizsgálata során összességében arra a megállapításra jutott, hogy a pályázó nem vállalta az FTC részvényeinek 800 millió forintos vételáron történő megvásárlását, illetve olyan feltételeket is támasztott, melyeket a kiírás alapján nem tehetett volna meg.

Az 1,8 milliárd forintos adóssággal küzdő Ferencváros számára létfontosságú az Üllői úti ingatlanegyüttes tulajdonjogának értékesítése.

A felek pénteki közleménye szerint a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács jövő szerdai ülésén várhatóan meghívásos értékesítési eljárást ír majd ki, amelynek keretében akár egy hónapon belül megvalósulhat az értékesítési tranzakció.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását