2024. május 5. - Györgyi

A Chelsea másodedzője a válogatott élén?

Sajtóértesülés szerint Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke decemberben elsőként Henk ten Cate-t, a Chelsea jelenlegi másodedzőjét kereste meg azzal, hogy szövetségi kapitányi posztot kínáljon neki.
2008. január 12. szombat 14:37 - Hírextra

Az MTK és az Ajax korábbi mestere nem kommentálta a hírt a pepsifoci.hu portál érdeklődésére, Kisteleki István viszont elismerte, hogy valóban megkérdezte a holland szakembert, vállalná-e a nemzeti csapat irányítását:

"Henk ten Cate nem volt jelölt a válogatott kispadjára, de azonnal hozzáteszem, hogy sajnos. Nagyon jó szakembernek tartom, aki Európában is elismert, ráadásul ismeri is a magyar viszonyokat.

Megkerestem őt, megkérdeztem tőle, lenne-e kedve szerepet vállalni a magyar labdarúgásban.

A válasz az volt, hogy hosszú távra elkötelezett a Chelsea-nél, így sajnos a további egyeztetéseknek már nem lett volna értelme."

Henk ten Cate korábban egy évig dolgozott az MTK-nál, de nem beszél magyarul, ugyanakkor rendkívül előnyös szerződés köti a Chelsea-hez. Annak idején a londoniaknak csak az egymillió eurójukba került, hogy az Ajaxtól kivásárolják az érvényes szerződéssel rendelkező edzőt, és angol lapinformációk szerint ennek az összegnek legalább a dupláját kínálták neki éves fizetésként.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását