2024. május 3. - Tímea, Irma

A Széchényi Könyvtár a fehér porról

Az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) nem használ logós borítékot, így akár kézzel, akár hamisított bélyegzővel bárki kelthette azt a hamis látszatot, hogy a Szabados József szocialista képviselőnek küldött, fehér port tartalmazó levél feladója a biblioté
2008. január 11. péntek 13:57 - Hírextra
Rozs Eszter elmondta, hogy a rendőrség egyelőre nem kereste meg az Országos Széchényi Könyvtárat annak, a Szabados József MSZP-s országgyűlési képviselőnek küldött levélnek a kapcsán, amelynek feladójaként az intézményt tüntették fel.

Monok István főigazgató azonban megvizsgáltatta az iktatókönyveket, így megállapítható, hogy a könyvtártól ilyen paraméterekkel rendelkező levél hivatalosan nem ment ki - hangsúlyozta az OSZK sajtóreferense.

Hozzátette: lehetséges, hogy kézzel vagy akár hamisított bélyegzővel az OSZK-t jelölték meg feladóként, az intézmény ugyanis nem logós borítékot használ.

Szabados József csütörtökön jelentette be, hogy hatósági zár alá került a lakása, miután fehér port kapott postán, s a boríték felbontása közben a küldemény szétszóródott baktalórántházi otthonában.

A hatóságok elővigyázatosságból 72 órára lepecsételték a lakást, amíg vizsgálták, hogy van-e egészségkárosító hatása a pornak - mondta a szabolcsi képviselő, a párt térségi alelnöke.
Szabados József közölte: szerdán a napi postája között talált egy olyan borítékot, amelynek feladójaként az Országos Széchényi Könyvtár szerepelt, s budapesti postai bélyegző volt rajta.
Azt hitte, hogy valamilyen rendezvényre hívják, s így az óvatosságot mellőzve tépte fel a borítékot, amelyből fehér por hullott ki és szóródott szét a lakásában.

Az MTI január 4-én adott hírt először MSZP-s képviselőknek küldött, ismeretlen fehér port tartalmazó borítékokról, s azóta már 22 szocialista politikus kapott ilyen, vélhetően fenyegetésnek szánt levelet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását