2024. május 10. - Ármin, Pálma

Nyertek az egri pólósok

Trónfosztást hajtott végre az Eger férfi vízilabdacsapata, amely a Vodafone Magyar Kupa döntőjében hat góllal legyőzte a címvédő Honvéd gárdáját.
2007. december 30. vasárnap 19:19 - Hírextra

Eredmény:
Brendon-UPC-ZF-Eger - Domino-Honvéd 12-6 (3-0, 3-2, 3-0, 3-4)
góldobók: Hegedűs, Császár, Kis G. 2-2, Feltham, Matajsz, Nyéki, Varga II Zs., Binder, Biros 1-1, illetve Kiss G., Bárány 2-2, Vindisch, Szivós 1-1

A kupadöntő előtt a magyar férfi válogatott is vízbe szállt, igaz, a fináléban érdekeltek nélkül a névadó mobilcég csapata ellen. Utóbbi gárdában kapott helyet többek között a Vodafone reklámarcának számító Kásás Tamás, a győzelmet azonban a különleges gálamérkőzésen Kemény Dénes "kásátlanított" legénysége szerezte meg, a történeti hűség kedvéért: 5-4-re.

Magának a 81. Magyar Kupa-döntőnek az volt a fő kérdése, hogy a Honvéd nyolcadszor, vagy az Eger másodjára érdemli ki a serleget. A bajnokság őszi alapszakaszában a hevesiek odahaza 8-7-re nyertek, méghozzá hatalmas csatában, és ami azt illeti, a harcias szellem volt a jellemzője a vasárnap délutáni pólós ütközetnek is, amelyben villámrajtot vett az Eger 3-0-ra, 4-1-re, majd a félidőre 6-2-re elhúzva.

A Honvéd feltámadása helyett a folytatásban is Gerendás György csapata brillírozott. Miközben Kovács István gárdája képtelen volt betalálni az olimpiai bajnok Szécsi Zoltán hálójába, az Eger a kapuscserével is mindhiába próbálkozó ellenfelének szebbnél szebb gólokat lőtt. A vége gyakorlatilag kiütés: nyert 12-6-ra és ezzel 1972 után másodszor is kupagyőztes lett az Eger.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását