2024. május 7. - Gizella

Folytatódott a vasúti reform

2007-ben folytatódott a vasúti reform a vasúttársaság szervezeti átalakításával, az önálló személyszállító üzletág létrehozásával, a teherszállító vállalat magánosításával, a közúti és vasúti tarifarendszerek összehangolásával, a mellékvonalak üzemeltetés
2007. december 30. vasárnap 13:00 - Hírextra
Ez áll a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) vasárnap közzétett összegzésében. Az idei intézkedések részei a három évvel ezelőtt megkezdett reformfolyamatnak.

Július 1-jén megkezdte működését a MÁV-START ZRt., azaz az önálló személyszállítási vállalat. A GKM szerint az új személyszállítási társaság megalakulásával átláthatóbbak a pénzügyi viszonyok. A már korábban önállósult MÁV Cargo ZRt. tavasszal meghirdetett privatizációs pályázata sikeresen zárult le november végén. Az osztrák Rail Cargo Austria és a GYSEV Zrt. konzorciuma 102,5 milliárd forintot ajánlott a cég részvényeiért, így ezzel a csoporttal tárgyaltak. A MÁV Cargóért kapott bevételt pénzügyi konszolidációra használja fel a MÁV - olvasható a GKM közleményében.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását