2024. május 5. - Györgyi

Természetbarát temetés

Cynthia Beal oregoni cseresznyefa akar lenni a halála után. Minden szükségessel rendelkezik ahhoz, hogy ez megtörténhessen: van teste, temetkezési helye és biológiailag elporladó koporsója is. "A lehető legjobban fog komposztálódni" - mondta Beal, a Termé
2007. december 29. szombat 08:31 - Hírextra
A cég egész sor természetbarát temetkezési tárgyat árul majd, ha januárban megnyílik, köztük az Epocodot, az újrafeldolgozott újságpapírból készült, kajak alakú koporsót.

A biológiailag felbomló koporsók részét képezik a természetbarát temetés divatjának. A hamvasztást már jó ideje inkább környezetbarátnak tartották, mint a sírhelyekben eltemetést, de a hamvasztáshoz felhasznált üzemanyag gondot okoz.

A természetbarát temetkezésekhez használt anyagok többsége a tengeren túlról származik, így a Nagy-Britanniában előállított Epocod is, jóllehet létezik néhány hazai előállító is.

A piac nagynak ígérkezik. Az amerikai temetkezési vállalatok bevétele becslések szerint eléri az évi 11 milliárd dollárt, és ez a szám biztosan növekedni fog azáltal, ha fellendül a kezdeti konjunktúra.

Már ma is léteznek különleges temetések, például tarkára festett érckoporsókban vagy a kedvenc sport együttest feltüntető jelzéssel ellátott urnában. Ipari szakértők szerint a természetbarát temetkezés nem egyéb, mint az élet befejezésének egyénre szabott eltervezése. A biológiai lebomlást lehetővé tevő koporsók ára a százdolláros kartondoboz és a háromezer dollárba kerülő, kézileg készített és kézi festéssel díszített koporsó között változik.

Ma még nem tudni, hogy múló jelenségről vagy maradandó trendről van-e szó, de ha a közösség az utóbbit akarja, akkor az temetkezési vállaltok készek ezt az igényt is kielégíteni .
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását