2024. május 3. - Tímea, Irma

Marad a kormányfő

Julija Timosenko ukrán miniszterelnök csütörtökön este bejelentette, hogy kész a 2009-ben esedékes elnökválasztásokat követően is kormányfőként folytatni a munkát. A kormányfő ezzel gyakorlatilag jelezte, hogy lemond az elnökjelöltségről, amennyiben megma
2007. december 28. péntek 10:09 - Hírextra
Az 1+1 tévécsatornának adott nyilatkozat hátteréhez tartozik, hogy az utóbbi években Timosenkót Viktor Juscsenko egyik legvalószínűbb kihívójaként emlegették az elnöki posztért folytatott küzdelemben, ami máris éreztette hatását a jelenlegi kormánykoalíción belül és az ukrán belpolitikában általában.

Mostani, gyakorlatilag az elnökjelöltségtől való visszalépést jelentő elhatározását indokolva a miniszterelnök kifejtette, hogy az ismételt politikai szembenállás újabb erő- és időveszteséget okozhat, amivel nyilvánvalóan a narancsos forradalom erőinek a 2006-os parlamenti választásokon elszenvedett vereségére utalt. Hozzátette: kormányfőként is "sok hasznosat lehet tenni az ország számára".

Timosenko úgy vélte továbbá, Ukrajnának a jövőben választania kell a kizárólag parlamenti és a kizárólag elnöki kormányzási rendszer között, amihez új alkotmányra is szükség lesz.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását