2024. április 29. - Péter

6-1 évi börtönt követel a ügyészség

Csádban 6-11 évi szigorított börtönt követelt az ügyészség szerdán arra a hat francia segélymunkásra, akit azzal vádolnak, hogy 103 csádi kisgyereket próbált kicsempészni az országból. A Zoé Árkája elnevezésű segélyszervezet tevékenységét az ügyészség emb
2007. december 26. szerda 17:24 - Hírextra
A franciák az októberi letartóztatásuk óta mindig azt állították, hogy ők csak meg akarták menteni a csádi gyerekeket a szomszédos szudáni Dárfúrban tomboló polgárháborútól. A franciák azzal védekeznek, hogy tudomásuk szerint a gyerekek árvák voltak, és nem csádi, hanem szudáni nemzetiségűek.

A botrány kirobbanása óta nemzetközi segélyszervezetek kiderítették, hogy szinte egyetlen gyermek sem volt árva, és mind csádi volt, nem pedig szudáni menekült. A bíróság előtt az érintett szülők azt vallották, hogy ők taníttatásra adták át a gyermeküket a segélyszervezetnek.

Az ügyészség a szabadságvesztés mellett 6,3 millió eurónak megfelelő kártérítést is követelt a francia vádlottaktól. Ha a franciákat bűnösnek találják Csádban, akkor a büntetésüket Franciaországban tölthetik le egy 1976-os francia-csádi egyezmény értelmében.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását