2024. május 9. - Gergely

Gera és Illés játszhat Zidane-ék ellen

Az 1998-as franciaországi labdarúgó világbajnokság tízéves évfordulóján, 2008. július 10-13. között nagyszabású megemlékezésre készül a FIFPro és francia hivatásos labdarúgók szervezete, az UNFP.
2007. december 19. szerda 16:45 - Hírextra
A szervezők a Hivatásos Labdarúgók Szervezetét kérték fel, hogy két magyar labdarúgót jelöljön a '98-as világbajnok francia válogatott ellen mérkőző nemzetközi csapatba. Az egykori világbajnokok és a játékos-szervezetek válogatottjának összecsapására a francia-brazil vb-döntő (3-0) napjának tíz éves évfordulóján, 2008. július 12-én kerül sor Párizsban.

A HLSZ egyik jelöltje Illés Béla, akit kiemelkedő teljesítményéért a szervezet 2000-ben a Kilencvenes Évek Legjobb Játékosa díjjal ismert el. Az aktív pályafutástól időközben visszavonult labdarúgó mellett a mai magyar futball legelismertebb játékosa, Gera Zoltán kapott jelölést.

Amint a Hivatásos Labdarúgók Szervezete által beválogatott két játékos - Illés Béla és Gera Zoltán - kiválasztásából is kitűnik, a francia együttes ellen egy vegyes, egykori és mai sztárokból álló csapat lép majd pályára.

Az ünnepi program július 10-én kezdődik. Ekkor érkeznek meg Párizsba az ünnepi megemlékezés résztvevői és vendégei. Július 11-én az újságírók részére tartanak konferenciát, majd a delegáltak, vagyis a gálán résztvevők megtekintik a párizsi Disneyland látnivalóit. A nap végén a résztvevők közös vacsorán vesznek részt egy elegáns párizsi étteremben.

Természetesen a fő programot a július 12-i Franciaország '98-Nemzetközi Válogatott labdarúgó mérkőzés jelenti, amelyre a párizsi Stade de France-ban kerül sor.
Forrás: www.hlsz.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását