2024. május 3. - Tímea, Irma

Több karácsonyfát vásárolnak a németek

Noha a németeknek idén a tavalyihoz képest mintegy 20 százalékkal kell többet fizetniük a karácsonyfáért, keddi adatok szerint a kereslet egyáltalán nem csökkent.
2007. december 18. kedd 13:46 - Hírextra

Szerte az országban összesen 28,3 millió karácsonyfa állt, illetve áll a vásárlók rendelkezésére, azaz mintegy 300 ezerrel több, mint tavaly. Hozzáértők szerint mindez fedezi majd az igényeket, még akkor is, ha egyre inkább terjed az a szokás, hogy a családok egy második fát is felállítanak, mégpedig a balkonon vagy a teraszon.

Ami az áremelkedést illeti, a napokban az a hír terjedt el, hogy ennek oka elsősorban a megnövekedett export. Kedden ugyanakkor az illetékesek ezt cáfolták, nyomatékosan utalva arra, hogy a drágulásnak egy felettébb prózai oka van. Ez pedig nem más, mint a Kyrill forgószél februári, szinte példátlannak számító pusztítása, ami a fenyők körében is óriási kárt okozott. Emellett nőtt az elsősorban Dániából érkező importfenyők ára.

A választék nem hagy kívánni valót, még akkor is, ha a fákért a németeknek idén mélyebbre kell nyúlniuk pénztárcájukba.

A természetes fenyőknek ugyanakkor egyre több az alternatívája. Ily módon sokak számára megnyugtató lehet, hogy a potenciális vásárlók számára az interneten is jócskán akad - meglehetősen különleges - fa. Se szeri, se száma a különféle online-minifenyőknek, amelyek például USB-kábellel a számítógéphez csatlakoztathatók, s akár jövő karácsonyig is különböző színekben villognak.

Ugyancsak az interneten keresztül terjednek azok a fenyők, amelyek gombnyomásra változtatják formájukat, dúsabbak vagy akár ritkábbak lesznek, csilingelnek és különböző karácsonyi dalokat "énekelnek."

Németországban is megtalálhatók a különfél műkarácsonyfák, amelyek szétnyithatók és összecsukhatók, kevés helyet foglalnak, és szükség esetén hosszú évekig is kitartanak.

Mindazonáltal - mint azt a keddi adatok is bizonyították - a természetes fenyők dominanciáját egyelőre nem fenyegeti veszély.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását