2024. április 26. - Ervin

Maffiózók kezébe kerülhet az építőipar?

A magyar gazdaság egyik húzóágazata, az építőipar a maffiaháborúk színtere lesz, ha a kormányzat nem tesz azonnali lépéseket a fizetési fegyelem helyreállítására - írta a hétfői Magyar Hírlap.
2007. december 17. hétfő 09:00 - Hírextra

A lánctartozás lavináját az állami és az önkormányzati megrendelők indították el, tehát a kabinet még arra sem hivatkozhat, hogy semmi köze a magánszféra gondjaihoz.

A lap információi szerint az építőiparban a beruházásokat eleve olyan árakon vállalják el, hogy csak úgy tudják teljesíteni őket, ha az alvállalkozóik egy részét nem fizetik ki. A becsapott vállalkozók érdekeiket sem a rendőrségen, sem a bíróságon nem tudják érvényesíteni. Egy per több évig is elhúzódhat, és még a másodfokú jogerős ítélet is írott malaszt marad csupán. Az adós vállalkozás ugyanis addigra vagy régen csődbe ment, vagy tulajdonosa kiürítette a bankszámláit. Ma Magyarországon törvényesen nyitható a cégre minden héten egy új bankszámla, és erről az APEH is csak egy hét múlva szerez tudomást - olvasható a lapban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását