2024. május 5. - Györgyi

Eredmények az úszó Európa-bajnokságon

Cseh László a 200 és a 400 m vegyes után szombaton 200 m pillangón sem talált legyőzőre a debreceni rövidpályás úszó Európa-bajnokságon, így harmadik aranyérmét gyűjtötte be. A magyarok rajta kívül is jó és eredményes napot zártak, ugyanis Kis Gergő 1500
2007. december 16. vasárnap 07:29 - Hírextra
A Kőbánya SC klasszisának sikeréhez hatalmas országos csúcsot kellett úsznia, hiszen régi rekordját több mint másfél másodperccel javította meg és így is mindössze hat századdal előzte meg az előzetesen esélyesebbnek tartott lengyel Pawel Korzeniowskit. Szintén fantasztikus nemzeti csúccsal állhatott dobogóra Kis, ő 12.5 másodperccel múlta felül a korábbi, szintén hozzá fűződő rekordot.

A szombati finálék közül további kettőben volt magyar érdekeltség: a Szepesi Nikolett, Kovács Ágnes, Bordás Beatrix, Verrasztó Evelyn összeállítású 4x50 méteres vegyesváltó 4., Verrasztó 100 m vegyesen 6. lett. Verrasztó Dávid 1500 m gyorson 9. helyen zárt. További szép sikerként lehet elkönyvelni, hogy az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Kovács Ágnes 100 m mellen, míg Kovács Emese 100 m pillangón kvalifikálta magát a vasárnapi döntőbe.

A kiemelkedő magyar eredmények mellett két világcsúcs is született szombaton: a horvát Sanja Jovanovic női 50 m háton 26.50 mp-cel, míg a 4x50 méteres német női vegyesváltó 1:46.67 perccel állított fel új világcsúcsot, egyben nyerte meg az aranyérmet.

Az esemény zárónapján, vasárnap 12 számban osztják ki az érmeket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását