2024. április 29. - Péter

Kézilabdás lányok, ne sírjatok! - az ötödik helyért kell küzdeni

A magyar és a házigazda francia válogatott egyaránt csalódott a női kézilabda-világbajnokság elbukott negyeddöntője miatt, mindkét gárda egymás ellen bizonyíthatja, hogy ott van a helye a legjobbak között.
2007. december 14. péntek 12:20 - Hírextra
Németh András szövetségi kapitány alakulata úgy kapott ki 36-35-re a címvédő oroszoktól, hogy mindkét félidőben már komoly előnye volt, míg a rendező hét góllal is vezetett a románokkal szemben, ám kétszeri hosszabbításban alulmaradt.

"Kérdés, mennyire lehet felrázni a lányokat egy 5-8. helyért zajló összecsapásra. Abból a szempontból örülök, hogy a franciákkal játszunk, mert így legalább tízezer néző lesz a Bercy-csarnokban, és ez elég felemelő érzés. Ha meg tudjuk ismételni az oroszok elleni mérkőzés legjobb 50 percét, akkor legyőzhetjük a franciákat" - mondta Németh András.

Szabó Edina, a francia válogatott menedzsere - aki korábban a székesfehérvári Cornexi-Alcoa edzője volt, férje, Borsos Attila pedig a vb-ről közvetítő Sport TV szakkommentátora - az MTI érdeklődésére elmondta: annak ellenére bízik a jó, látványos csatában, hogy két fáradt, elkeseredett csapat találkozik majd szombaton 12:30-kor.

"Mind a magyar, mind a francia együttes kezében ott volt a lehetőség, hogy elődöntős legyen. Valószínűleg egyforma érzések kavarognak a játékosokban. A két negyeddöntő sok erőt kivett, ráadásul lelkileg is nyomasztó volt a vereségek miatt" - jegyezte meg Szabó Edina.

A két együttes közel három éve, 2004. december 12-én találkozott egymással legutóbb, akkor a magyarországi Európa-bajnokságon, Győrben a hazaiak nyertek 14-12-es félidő után 32-23-ra. Azonban az a francia együttes már nyomaiban sem hasonlított a 2003-as horvátországi vb-döntőben a magyarokat drámai csatában, kétszeri hosszabbításban legyőző alakulatra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását