2024. május 30. - Janka, Zsanett

Eltörölték a halálbüntetést

New Jersey-ben hivatalosan is eltörölték a halálbüntetést - adta hírül az AFP francia hírügynökség pénteken. Az Egyesült Államok keleti partján fekvő állam demokrata többségű alsóházában 44 képviselő szavazott a halálbüntetés eltörlése mellett, 36-an pedi
2007. december 14. péntek 10:13 - Hírextra
New Jersey állam szenátusa már korábban elfogadta a törvényt, ami a halálbüntetést tényleges életfogytiglani börtönnel helyettesíti. New Jersey-ben 1963 óta egyébként nem végeztek ki egyetlen elítéltet sem.

A halálbüntetés ellenzői remélik, a többi állam is követi New Jersey példáját. Most az 50 amerikai állam többségében, összesen 36-ban engedélyezik a halálbüntetést.

Csaknem három hónapja egyetlen elítéltet sem végeztek ki az Egyesült Államokban. Az amerikai legfelső bíróság szeptember 25-én vizsgálni kezdte ugyanis, hogy a méreginjekció alkalmazása alkotmányellenes-e. A kivégzések többségét ezzel a módszerrel hajtják végre Amerikában.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását