2024. május 2. - Zsigmond

Vita a védőoltásról

Nem került nyugvópontra az Egyesült Államok keleti partján tervezett védőoltással kapcsolatos vita - adta hírül csütörtökön a Star Ledger című amerikai lap. Egy tervezett rendelkezés szerint minden gyermek 6 éves kortól kötelező influenzaelleni védőoltást
2007. december 13. csütörtök 19:58 - Hírextra
A javaslat indoka, hogy az elmúlt években a keleti parton többszáz gyermek veszítette életét influenza vagy agyhártyagyulladás szövődményeitől, amelyeket a védőoltások megakadályozhattak volna. A szülők azonban a gyógyszergyárak érdekeit sejtik a kötelező védőoltások mögött, és nem bíznak az oltóanyag biztonságában.

Virginiától New York államig tartja izgalomban a közvéleményt a gyermekek influenza elleni kötelező védőoltásának elrendeléséről szóló hír. New Jerseyben már csak egy aláírás hiányzik a rendelkezés életbe lépéséhez, amelyet nagyon rövid időn belül meg is szerezhetnek az egézségügyi szervek, hiszen maga a tárca vezetője, Fred Jacobs, aki kézjegyével szentesítheti a rendelkezést, a kezdeményezés egyik élharcosa volt.

Az oltások a 2008/2009-es tanévben kezdődnének, és első körben 250 ezer gyermeket érintenének. A határozat tervezete már most csoportos tiltakozást váltott ki. Több szülő és szülőkből álló szervezet úgy vélekedik, hogy nem bizonyított kellően az oltóanyagok biztonsága, azok hatékonysága. Egyes szülők úgy támadják a rendeletet, hogy olyan gyermekek eseteit hozzák nyilvánosságra, akik a vakcinák után autisták lettek. Szerintük ez az oltóanyagok mellékhatása miatt alakult ki.

Egy másik álláspont szerint egy átlagos gyermek, aki a keleti parton nő fel, 30 oltást kap, mire elérni a felnőttkort. Ez pedig nem feltétlenül egészségvédő hatású, mert felbillenhet a kémiai egyensúlyt az emberi testben, emellett a megengedettnél több higany halmozódhat fel a szervezetben.

A hírek eddig nem tettek említést a döntéshozók állami tisztségviselők és a keleti parton (különösen New Jerseyben) hemzsegő multinacionális gyógyszergyártó cégek közötti megegyezésről, de azt kiemelik, hogy nem fillérekről van szó. A kötelező védőoltás óriási üzlet, hiszen a vakcinákat valakiknek le kell gyártani és forgalomba kell hozni.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását