2024. április 28. - Valéria

A házelnök elítéli a Magyar Gárda rendezvényét

Az Országgyűlés elnöke ellenzi és visszautasítja a Magyar Gárda Tatárszentgyörgyre tervezett vasárnapi rendezvényét, amennyiben az a félelemkeltésre irányul. Szili Katalin erről szombaton beszélt újságíróknak a Baranya megyei Olaszban.
2007. december 8. szombat 19:40 - Hírextra

Rossz folyamatnak tartom erődemonstráció jellegét öltő akciók szervezését, mert nem lehet senkiben félelmet kelteni - jelentette ki a politikus.

Úgy vélte: "Magyarország demokratikus működése biztosított. Megvan, hogy milyen szervek milyen módszerekkel végezzék a bűnözés visszaszorítását, megelőzését. Nem gondolom, hogy egy civil szervezetnek ilyen akcióval kellene visszatartó erőt képezni".

Szili Katalin megjegyezte: ha a Magyar Gárda célja a rendteremtés akkor, azoknak lesz igazuk, akik a gárda létrejöttekor aggodalmukat fejezték ki, miszerint a szervezet nemcsak a hagyományőrzés, a kulturális és közösségi rendezvények szervezése okán jött létre.

A Magyar Gárda a " vidék közbiztonságáért" szervez programot a Pest megyei Tatárszentgyörgyön. Ennek részeként a gárdisták átvonulnak a településen, majd előadóik a Hunyadi téren beszédeket tartanak. A szervezet vezetői több sajtónyilatkozatban jelezték, hogy a demonstrációval a "cigánybűnözésre" akarják felhívni a figyelmet.

A Roma Polgárjogi Alapítvány és a Polgárjogi Mozgalom vezetése közleményben fejezte ki tiltakozását a Jobbik Magyarországért félelemkeltő akciói ellen, és felszólította a hatóságokat, hogy "akadályozzák meg a Tatárszentgyörgyre tervezett cigányellenes demonstráció megtartását".



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását