2024. április 29. - Péter

A szüzesség elvesztése: nem mindegy, hogy mikor

Azoknál, akik az átlagosnál korábban, vagy éppen később veszítik el a szüzességüket, nagyobb eséllyel jelentkeznek a szexuális élet zavarai életük során - mutatta ki egy amerikai tanulmány.
2007. december 5. szerda 14:51 - Hírextra

Nyolcezer felnőtt amerikai 1996 óta gyűjtött adatait feldolgozva a kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a szexuális életet korán kezdők körében nagyobb a nemi úton terjedő betegségek kockázata. Ehhez hozzájárul egyebek közt a több partner és a gyakoribb alkoholmámoros szeretkezés is.

A szexuális életet az átlagnál később kezdőknél más kockázati tényezőket találtak. Náluk - elsősorban a férfiaknál - különféle zavarok jelentkeztek a későbbiekben: gyakori volt körükben a merevedés megtartása vagy az orgazmus elérése.

A tanulmányt az amerikai Journal of Public Health című folyóirat közölte. Jelentőségét növeli, hogy nem támasztja alá az Egyesült Államok állami iskoláiban bevezetett, teljes önmegtartóztatást javasló szexuális oktatási modellt.

Az aktív szerelmi élet megkezdésének átlagos életkora 17-18 év, "korai kezdőknek" a 14 év körülieket, míg "későn kezdőknek" a 22 évnél idősebbeket tekinti a tanulmány.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását