2024. július 17. - Endre, Elek

White Christmas

Több mint száz kilométer per órás szelekkel érkező hóviharok tették nehézzé az életet Észak-Amerika keleti és nyugati partvidékén is hétfőn. Kanadában harminc centiméter mély hó esett az éjszaka, súlyos gondokat okozva a közlekedésben és az áramellátásban
2007. december 4. kedd 08:42 - Hírextra
Washingon és Oregon államok kormányzói a szükségállapot kihirdetése mellett döntöttek, hogy megkönnyítsék a segélyek eljuttatását a rászorulóknak. Az amerikai meteorológiai intézet munkatársa közlekedési rémálomként jellemezte a helyzetet. Az Egyesült Államok két észak-nyugati államban több fontos autóút gyakorlatilag járhatatlanná vált az erős havazás miatt, és egyes városok szinte megközelíthetetlenné váltak. Az elektromos szolgáltatók közlése szerint több mint hetvenezer háztartás maradt áram nélkül. A 120 kilométeres szelekkel érkező hó és eső több helyen földcsuszamlásokat, áradásokat és lavinákat okozott, utakat temetve maga alá. A Cascades-hegység egyes részeire egyméteres hó esett.

A Kanada keleti partvidékére esett harminc centiméteres hó több helyen megrongálta az elektromos vezetékeket, hatalmas áramkimaradásokat okozva. Több száz iskolában szünetel a tanítás. A montreali nemzetközi repülőtéren szinte az összes járatot törölték, illetve jelentős késéssel tudtak csak felszállni a gépek.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását