2024. április 23. - Béla

Két évet kapott

Megpróbálta megvesztegetni az intézkedő rendőröket, majd dulakodott velük az a járművét ittasan vezető szegedi férfi, akit jogerősen két év börtönbüntetéssel sújtott kedden a Szegedi Ítélőtábla. A vállalkozóként dolgozó, korábban ittas vezetésért már több
2007. december 4. kedd 14:17 - Hírextra

Az italbolttól 100-150 méternyire megállították a rendőrök, megfújatták vele a szondát, amely elszíneződött. A járőrök jegyzőkönyvet töltöttek ki, de a vádlott ezt nem volt hajlandó aláírni, hanem zsebéből egy köteg pénzt vett elő, számolgatni kezdte, s olyan kijelentést tett a rendőröknek, hogy próbálják meg az ügyet másként elintézni, tegyenek úgy, mintha nem is találkoztak volna.

A rendőrök elmondták, nem állnak el az eljárás megindításától, bár a vádlott ajánlatát többször is megtette, anélkül, hogy konkrét összeget mondott volna. A rendőrök a többszöri ajánlatot következetesen visszautasították, s közölték a vádlottal, hogy vérvételre előállítják. Erre a vádlott megpróbált eltávozni a helyszínről, majd amikor a rendőrök megpróbálták lefogni, ellenállást tanúsított, rugdalózott, kezeivel hadonászott, az egyik rendőrt megrúgta, s mindkettőjüket megkarmolta.

Ezt követően a járőrök erősítést kértek, s a kiérkező újabb rendőrök segítségével az előállítás meg is történt. A vérvétel a vádlott közepes fokú alkoholos befolyásoltságát mutatta ki.

A táblabíróság kétrendbeli hivatali vesztegetés, hivatalos személy elleni erőszak bűntettében és ittas járművezetés vétségében mondta ki bűnösnek Jani Zoltánt, s ezért mint különös visszaesőt, két év börtönre, öt év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását