2023. december 3. - Ferenc, Olívia

Italozó ausztrál nők

Három ausztrál nőből kettő mértéktelenül italozik, amikor barátaival szórakozni jár - derült ki egy internetes felmérésből, amelynek eredményeit az ausztrál médiában tették közzé.
2007. december 1. szombat 11:00 - Hírextra

Egy ausztrál női magazin megrendelésére készített online közvélemény-kutatás eredményei szerint a 2000 megkérdezett mintegy kétharmada több mint öt pohár alkoholt fogyaszt, ha beül valahova szórakozni. A válaszadók 14 százaléka 16-20 pohárral szokott meginni, sőt 7 százalék ennél többet is képes legurítani egyetlen éjszaka alatt.

A világhírű söröket és borokat termelő Ausztráliában szinte illetlenségnek számít, ha valaki nem fizet egy-egy kört a barátoknak, ha a társaság beül valahova iszogatni.

"Ausztráliában az emberek rendkívül toleránsak a mértéktelen italozás tekintetében" - mondta Geoff Munro, egy kábítószerekkel foglalkozó ausztrál alapítvány elnöke. "Manapság egyre több nő kerül kórházba túlzott alkoholfogyasztás miatt, és ez igen nagy terhet ró az egészségügyi rendszerre" - tette hozzá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását