2024. május 9. - Gergely

Az indiánok keletről jöttek

Egy friss tanulmány megerősítette azt a feltevést, hogy a bennszülött amerikaiak a mai Szibéria területéről érkeztek. A Michigani Egyetem kutatói szerint egyszerűen átgyalogoltak az amerikai kontinensre a mai Bering-szoroson át, ahol akkor még szárazföld
2007. november 27. kedd 10:36 - Hírextra
A kutatás során észak- és dél-amerikai indiánok, valamint két Szibériában élő csoport génjeit vizsgálták. Találtak egy egyedi génvariánst, amely minden amerikai bennszülöttre jellemző Északtól Dél-Amerikáig. Ez azt sejteti, hogy a kontinens lakói egy csoporttól származnak és nem többtől, ahogyan más teóriák állítják. A tudósok szerint ez a génvariáns sehol máshol a világon nem található meg, kivéve Szibéria keleti részét és Amerikát.

Antropológusok és archeológusok régóta vitáznak azon, hogy a bennszülött amerikaiak vajon 12 ezer évvel ezelőtt érkeztek szárazföldön az amerikai kontinens északnyugati részére, vagy 30 ezer évvel ezelőttre datálható megjelenésük, amikor földön és vízen jöttek Ázsia más részeiről és Polinéziából. A michigani tanulmány szerint nő a genetikai változatosság a Bering-szorostól távolodva, ami szintén arra utal, hogy "viszonylag újkeletű" a bevándorlás.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását